Foto © Marieke Plasier

Wie zijn we?

Wij zijn dagelijks met fotografie bezig. We staan op straat, in de studio, in de doka, op locatie of in het landschap. Wij geven les omdat we de passie voor fotografie willen delen. Wij zijn analoog en digitaal, bewerkt en rauw, belicht en verlicht. Wij verbeteren je techniek, verscherpen je blik en ontwikkelen je handschrift. Wij zijn er voor individuen, vakmensen, groepen, bedrijven en scholen. Welkom bij de Beeldkoepel, bij ons leer je kijken.

Meerdere docenten

Fotografie is 'een ander laten zien wat jij gezien hebt'. Leren fotograferen gaat dus vooral over leren kijken als een fotograaf want je ogen zijn belangrijker dan je camera. Wanneer je meer wilt leren over fotografie ben je dus afhankelijk van de blik die je docent heeft op het vak. Daarom kun je bij de Beeldkoepel kiezen voor een docent die goed past bij jouw wensen. In veel van onze lessen werken wij met een team van meerdere docenten die dus soms een andere mening hebben. Je leert dat er niet één beste manier van fotograferen is maar dat er vele manieren zijn.  Samen gaan we op zoek gaan naar jouw beste manier. Zó ontwikkelen wij met jou de passie voor fotografie, dát is de kracht van de Beeldkoepel.

Meerdere niveaus

Wij willen jou helpen om betere foto's te maken. Dat doen we voor iedereen, van speciale workshops voor kinderen, via beginners, gevorderden en experts tot professionele makers en gebruikers van fotografie. De lessen sluiten aan bij jouw niveau en zijn er op gericht je een stap verder te brengen. Natuurlijk komt in het begin de basis aan de orde: camera, kader en kijken.   

Het aanbod

Het aanbod van de Beeldkoepel is voor alle niveaus en voor alle leeftijden. Voor beginner via gevorderde tot expert bieden onze docenten workshops, fotoreizen, lessenreeksen. Ook privélessen voor een of twee studenten zijn mogelijk. Wij ontwikkelen in samenspraak met jou een of meerdere lessen rondom een onderwerp of thema. Wil je ondersteuning bij de aanschaf van een nieuwe camera? Heb je vragen over het gebruik van fotografie binnen je bedrijf of heb je ondersteuning nodig bij het opstarten van een praktijk als fotograaf? Wij hebben de expert voor je. Kijk dus bij ons aanbod of neem gewoon contact met ons op want het beantwoorden van vragen over fotografie is ons vak.