foto © Jostijn Ligtvoet

Marieke Plasier

Naast portret- en bruidsfotograaf en fotografie docent, ben ik ook gewoon Marieke uit Tilburg. Samen met mijn vriend Max en onze katten Bijoux en Frits, vormen we een fijn en knus gezinnetje in een huisje in het centrum van de stad. Samen, maar zonder de katten, maken we graag mooie reizen en wandelingen door de natuur. Ik heb een voorliefde voor de vintage levensstijl, de kleding, pracht en praal uit de jaren ’20 tot en met ’50 en lindyhop swingdans. Voor de ontspanning zit ik op naailes.

Creatieve fotografie

Al van jongs af aan viel mijn creativiteit op. Mijn ouders verraste me op mijn tiende verjaardag met mijn eerste compactcamera. Ik was meteen verkocht. Mijn passie voor fotograferen bracht me van 2004 tot 2008 naar AKV St. Joost in Breda voor een studie Fotografie.

Oprecht en natuurlijk

Mensen omschrijven mij als integer, rustig, geduldig en ik heb aandacht voor detail. Ik vind het fijn om mensen op hun gemak te stellen. En ik heb een sterk vermogen om iemands karakter en kenmerken aan te voelen. Dit zie je terug in mijn foto’s. Ze zijn natuurlijk en écht zoals de mensen zijn. En deze eigenschappen zet ik ook in tijdens het lesgeven. Het gaat mij om jou, wat jij wilt leren en hoe ik je daar het beste bij kan helpen. 


Marieke geeft de volgende workshops en cursussen: