Koen Bakx

Net als alle andere docenten van de Beeldkoepel, fotografeer ook ik sinds mensenheugenis. En na een studie aan AKV St. Joost in Breda moest ik op zoek naar een nieuwe hobby, want fotograferen was vanaf toen mijn vak. Naast het bouwen van websites, want toen ik in 1995 was afgestudeerd begon die hype zich net te ontwikkelen. 'Computeren' was daarmee een andere hobby die ik tot werk heb gepromoveerd. Maak je niet ongerust: ik heb nog meer dan genoeg hobby's om mijn vrije tijd te vullen: van improvisatietheater tot 3D-printen.

Toen analoog fotograferen nog de enige manier van fotograferen was, was techniek noodzakelijk voor een kwalitatief resultaat. Met lichtmeters en polaroids was je soms uren bezig voordat je je negatief had belicht. Creativiteit was een onderbelicht onderdeel van de fotografie. Experimenten moesten repeteerbaar zijn, omdat je pas na ontwikkeling van je film zag of het was gelukt. En hoe goed ik ook ben in fototechniek, ik ben zó blij dat deze analoge tijd ver achter me ligt.

Fotolust

Ik hou van wandelen. Niet alleen door de natuur, maar ook door de schônste stad van 't laand. En als je het wilt zien, is ook Tilburg een stad vol pareltjes. Niet persé 'mooi', maar wel 'typisch'. Fotograferen met de een dosis humor levert prachtige plaatsjes op.

Pixelaar sinds Photoshop 1.0.5

Weet je nog, toen je in Photoshop 3 eindelijk in lagen kon werken? En dat je in Photoshop 5 teksten later nog kon aanpassen? Een montage maken, waarbij je haren vrijstaand moest maken was toen nog een dagtaak. Nu in PS CC 2019 is dat een kwestie van drie muiskliks. Nou vooruit, een paar meer. Sommige beeldbewerkingen zijn tegenwoordig kinderlijk eenvoudig, zeker als je al 25 jaar dagelijks met Photoshop werkt. Ik wijs je graag de weg door het digitale woud aan mogelijkheden en laat je kritisch kijken naar de zin en onzin van beeldbewerken. 


Koen geeft de volgende workshops en cursussen

Geen actuele workshops of cursussen gevonden bij deze docent. Bekijk hier ons aanbod Fotografie workshops en cursussen.